Privacybeleid

Privacyverklaring
(november 2022)

Stichting Scholengroep Pontes gaat zorgvuldig om met privacy. In deze privacyverklaring geven wij informatie over de persoonsgegevens die wij verzamelen en gebruiken, met welk doel wij dit doen en hoe de beveiliging van deze persoonsgegevens is geregeld.

Privacybeleid
Stichting Scholengroep Pontes verwerkt, beheert en beveiligt persoonlijke gegevens en is daardoor een verwerkingsverantwoordelijke. Dit doen we met de grootste zorgvuldigheid. Wij bieden een veilige leeromgeving aan onze leerlingen en een veilige werkplek aan onze medewerkers, dit alles volgens de eisen die de Algemene Verordening Gegevens-bescherming (AVG) en nationale wetgeving aan ons stellen.
Persoonsgegevens die wij verwerken
Stichting Scholengroep Pontes verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt. Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
– Voor- en achternaam
– Huidige school
– E-mailadres
– Telefoonnummer
– IP-adres
– Overige persoonsgegevens die u actief verstrekt, bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, via correspondentie en telefonisch.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Onze website en/of dienst heeft niet de intentie gegevens te verzamelen over websitebezoekers die jonger zijn dan 16 jaar. Tenzij ze toestemming hebben van ouders of voogd. We kunnen echter niet controleren of een bezoeker ouder is dan 16 jaar. Wij raden ouders dan ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming. Als u er van overtuigd bent dat wij zonder die toestemming persoonlijke gegevens hebben verzameld over een minderjarige, neem dan contact met ons op via bestuurssecretariaat@pontes.nl, dan verwijderen wij deze informatie.
Waarom wij persoonsgegevens gebruiken
In verband met het geven van onderwijs, het begeleiden van onze leerlingen, en de vastlegging daarvan in de administratie van de school, worden er gegevens over en van leerlingen vastgelegd. Persoonsgegevens van personeel gebruiken wij voornamelijk met het oog op het uitvoeren van de arbeidsovereenkomst. Het vastleggen en het gebruik van deze persoonsgegevens is beperkt tot informatie die strikt noodzakelijk is voor het onderwijs en de onderwijsorganisatie. Daarnaast verwerken wij uw persoonsgegevens om;
• u te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren;
• om de registratie van aanmeldingen voor open dagen op te slaan.
• Pontes Scholengroep volgt uw surfgedrag over verschillende websites waarmee wij onze producten en diensten afstemmen op uw behoefte.
Cookies
Cookies zijn kleine informatiebestandjes die bij het bezoeken van een website automatisch kunnen worden opgeslagen op of uitgelezen van het device (zoals PC, tablet of smartphone) van de bezoeker. Dat gebeurt via de webbrowser op het device. Op onze websites worden cookies of vergelijkbare technologieën waarbij informatie op het device wordt opgeslagen en/of uitgelezen (voor het leesgemak worden alle dergelijke technieken hier ‘cookie’ genoemd), gebruikt om:
• Functionaliteiten van de website mogelijk te maken (technische of functionele cookies);
• Het gebruik van de website te analyseren en op basis daarvan de website te verbeteren (analytics cookies).
De informatie die een cookie verkrijgt over uw gebruik van de website kan worden overgebracht naar eigen beveiligde servers van Boldr Digital Agency of die van een derde partij. Voor het gebruik van social media cookies en advertentiecookies is uw voorafgaande toestemming vereist. Deze verstrekt u door na het bezoeken van de homepage gebruik te blijven maken van de website.

Technische of functionele cookies
Sommige cookies zorgen ervoor dat bepaalde onderdelen van de website goed werken en dat uw gebruikersvoorkeuren bekend blijven. Zo kunnen er bijvoorbeeld cookies worden gebruikt om lettertypes goed te renderen, om uw gebruikssessie te kunnen onthouden op de webserver zodat u de website kunt bekijken, of om een zoekterm te onthouden waarop wordt gezocht binnen de website of een gekozen filter.

Analytics cookies
Wij maken gebruik van cookies van Google Analytics, zodat Google ons inzicht kan geven in hoe onze website gebruikt wordt, om rapporten over de website aan ons te kunnen verstrekken en om ons informatie over de effectiviteit van onze campagnes te kunnen bieden. De informatie die we daarbij verkrijgen wordt met inbegrip van het adres van uw computer (IP-adres), overgebracht naar Google en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Wij hebben een bewerkersovereenkomst gesloten met Google waarin afspraken zijn vastgelegd over de omgang met de verzamelde gegevens. Hierin hebben wij Google niet toegestaan de verkregen informatie te gebruiken voor andere Google-diensten. Google kan, echter, informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Wij hebben hier verder geen invloed op. Meer informatie over de gegevensverwerking door Google Analytics kunt u vinden in de privacyverklaring van Google en in het privacybeleid van Google Analytics.

Voor welke cookies vragen wij uw toestemming?
Hieronder staat een overzicht van de cookies die wij gebruiken naast de analytische, technische en functionele cookies. Sommige cookies gebruiken wij zelf, maar voor andere cookies schakelen wij derde partijen in. Deze partijen handelen in onze opdracht en wij bepalen wat er met de cookies gebeurt. Er zijn ook cookies die uitsluitend door derde partijen worden geplaatst en gebruikt. Wij hebben geen controle over die derde partijen en hoe zij met uw gegevens omgaan. Hieronder hebben wij een overzicht opgenomen van de gebruikte cookies en de partijen die daarbij horen. Voor meer informatie over de manier waarop deze derde partijen met cookies omgaan, verwijzen wij naar de desbetreffende privacyverklaring.

Let op: De privacyverklaringen van de derde partijen kunnen regelmatig wijzigen.
• Google Tag Manager privacyverklaring Google
• Google Analytics privacyverklaring Google

In- en uitschakelen van cookies
In uw browser kunt u instellen dat het opslaan van cookies alleen wordt geaccepteerd, wanneer u ermee instemt. Let op: veel websites werken niet optimaal als de cookies zijn uitgeschakeld.

Verwijderen van cookies
Veel cookies hebben een houdbaarheidsdatum. Als een houdbaarheidsdatum is ingesteld, wordt de cookie automatisch verwijderd wanneer de houdbaarheidsdatum verstrijkt. U kunt er ook voor kiezen de cookies handmatig te verwijderen voordat de houdbaarheidsdatum is verstreken. Raadpleeg hiervoor de handleiding van uw browser.

Beveiligen en bewaren
De school neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang en andere ongewenste handelingen met persoonsgegevens tegen te gaan. Zo slaan wij persoonsgegevens op in systemen die beperkt toegankelijk zijn en maken wij gebruik van versleuteling. De verzamelde persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan noodzakelijk is volgens de geldende wettelijke opslagtermijnen.

Uitwisseling persoonsgegevens met derden?
Leerling informatie wordt alleen gedeeld met andere organisaties als dit nodig is voor de uitvoering van een overeenkomst (bijvoorbeeld met leveranciers van leermaterialen) en indien die uitwisseling verplicht is volgens de wet. De school heeft met de andere organisaties strikte afspraken gemaakt over het gebruik van persoonsgegevens, zodat misbruik wordt voorkomen. De gegevens worden opgeslagen volgens de geldende richtlijnen en wettelijke bepalingen.

Toegang tot het internet
Internet is inmiddels een geïntegreerd onderdeel van de lessen en de werkomgeving van medewerkers. Maar het internet is niet altijd een veilige omgeving. Via websites kunnen kinderen zaken tegenkomen waardoor ze zich onveilig gaan voelen. Daarom zijn er maatregelen genomen om dit te voorkomen. Bij internettoegang vanaf het schoolnetwerk is de toegang tot bepaalde schadelijke websites geblokkeerd. Stichting Scholengroep Pontes kan geen verantwoording nemen voor internettoegang buitenom het schoolnetwerk.

Melding klachten of misstanden
Het kan voorkomen dat u een klacht heeft of een misstand in onze organisatie op het gebied van privacy aan ons meldt. Ook in dat geval zullen uw gegevens door ons worden verwerkt. Mocht u er samen met ons onverhoopt niet uitkomen, dan kunt u een klacht indienen bij de toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.

Wat zijn mijn rechten
U heeft het recht om bezwaar te maken tegen de verwerking van uw gegevens, eerder gegeven toestemming in te trekken en u heeft het recht om uw gegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Ook kunt u in voorkomende gevallen aan de school vragen om de verwerking van uw persoonsgegevens te beperken of om uw gegevens aan uzelf of aan een derde partij over te dragen.

Aanpassen privacyverklaring
Wij behouden ons het recht voor deze privacyverklaring aan te passen. Op deze website plaatsen wij eventuele herziene versies. Wij geven aan wanneer de verklaring voor het laatst is gewijzigd.

Onze contactgegevens zijn te vinden op de algemene website van de school (www.pontes.nl).

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.