De nieuwe school op de Hatfield campus is prachtig. Maar hoe moet dat nou met die eerste kus?

17-10-2022

Een prachtig gebouw, vindt ook wethouder Daniël Joppe van de Campus Hatfield met daarin het Pieter Zeeman Lyceum, sbo De Meie en de openbare bibliotheek. Toch mist hij nog iets, ontboezemde Joppe donderdag tijdens de officiële opening van het complex in Zierikzee: een stille plek voor die eerste kus.

Een fietsenhok dus. ,,Dat kan ik op het terrein hier zo snel niet terugvinden”, zei hij met een vette knipoog naar de aula vol genodigden. De fietsenrekken op de campus staan gewoon op een open plein, bewaakt met camera’s. Maar dat doet wat Joppe betreft desondanks geen afbreuk aan het uiteindelijke resultaat van de nieuwbouw. Waarvan het er even op leek dat het hele plan niet door kon gaan, keek Joppe terug naar de aanloop. ,,Het was geen gemakkelijke weg.”

Op dát moment had ik anders niet geweten hoe we als gemeente verder hadden gekund

Daniël Joppe, wethouder Schouwen-Duiveland
In 2015 maakte de gemeenteraad de weg vrij voor nieuwbouw van de scholengemeenschap. Maar beoogde opzet pakte fors duurder uit dan begroot. De aannemers gingen terug naar de tekentafel en kwamen met een betaalbaar alternatief op de proppen. Joppe: ,,Wat was ik blij met wat daar is uitgekomen. Want op dát moment had ik anders niet geweten hoe we als gemeente verder hadden gekund.” De raad had een maximum budget van 21,5 miljoen euro over voor vervanging van verouderde gebouwen en herinrichting van de buitenruimte. Dat was tussentijds al een keer opgehoogd en daar viel niet meer aan te tornen.

Investering van 22 miljoen euro dubbel en dwars waard
De goed 22 miljoen waar het uiteindelijk op is uitgedraaid, is de investering dubbel en dwars waard geweest, benadrukte de wethouder. ,,Niks is zo waardevol als goed onderwijs dichtbij huis. Dit gaat het eiland ook heel veel opbrengen de komende jaren.” Met de oplevering van de buitenruimte nog voor de jaarwisseling, wordt het project formeel afgerond.

Vrijdag houdt de bibliotheek vanaf 11 uur open huis met onder meer een taalcafé, een medialab voor kinderen, holgrammen maken en workshops creatief schrijven voor jong en oud. Vanaf 16 uur kan ook een kijkje worden genomen bij het Pieter Zeeman Lyceum en De Meie.

Marcel Modde 13-10-22, 19:20

Deze website maakt gebruik van cookies

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services.

Noodzakelijke cookies helpen een website bruikbaarder te maken, door basisfuncties als paginanavigatie en toegang tot beveiligde gedeelten van de website mogelijk te maken. Zonder deze cookies kan de website niet naar behoren werken.

Statistische cookies helpen eigenaren van websites begrijpen hoe bezoekers hun website gebruiken, door anoniem gegevens te verzamelen en te rapporteren.

Marketingcookies worden gebruikt om bezoekers te volgen wanneer ze verschillende websites bezoeken. Hun doel is advertenties weergeven die zijn toegesneden op en relevant zijn voor de individuele gebruiker. Deze advertenties worden zo waardevoller voor uitgevers en externe adverteerders.

Voor meer informatie, bekijk ons privacybeleid.